A 24-a ediţie a Forumului Economic din Polonia – Krynica

Forumul Economic de la Krynica este cea mai importantă conferinţă economică din Europa Centrală şi de Est, reunind preşedinţi, prim-miniştri, miniştri, comisari ai Uniunii Europene, reprezentanţi ai celor mai mari corporaţii. În perioada 2-4 septembrie am reprezentat Ministerul Economiei la acest eveniment.

În ultimii ani, printre participanţii la dezbaterile desfăşurate la Krynica s-au numărat preşedinţii Comisiei Europene, preşedinţii Poloniei, Ucrainei, Lituaniei, Estoniei; prim-miniştrii Poloniei, Slovaciei, Cehiei, Ungariei, Republicii Moldova şi Ucrainei; comisarii europeni pentru sănătate, dezvoltare regională, programare financiară şi buget, precum şi reprezentanţi guvernamentali din peste zece ţări europene, printre alţii.

Pe agenda ediției din acest an, desfășurată sub genericul „Lumea post-criză: Timpul pentru noi lideri”, au fost incluse mai mult de 120 de subiecte, în limitele a 12 arii tematice, precum macroeconomia, politica internaţională, noua economie, statul şi reformele, energie, afaceri şi management, Uniunea Europeană şi vecinii săi, printre altele.

În cadrul ediţiei de anul acesta am fost speaker la panel-ul din cadrul Forumului de Energie care a avut ca temă „Securitatea energetică bazată pe mixul de susrse de energie” („Energy Security Based on the Energy Mix”) și care a reunit reprezentanți ai unor instituții publice și corporații din Polonia, Cehia, Franța, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Am realizat o prezentare extinsă a obiectivelor actuale și a strategiei energetice a României, a provocărilor actuale pentru autoritățile române și a necesităților de învestiții în sistemul energetic național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *