Alin Moldoveanu va reprezenta orașul Iași la Jocurile Olimpice de la Rio

maricel_popa_06Legitimat la Clubul Sportiv Omega-Tehnoton din Iași, campionul olimpic la tir Alin Moldoveanu va participa în luna august la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Federaţia Internaţională de Tir Sportiv şi Comitetul Internaţional Olimpic i-au acordat sportivului ieșean un wild-card pentru performanțele deosebite înregistrate în acest sport, oferindu-i astfel oportunitatea de a concura la Jocurile Olimpice din acest an.

Alin Moldoveanu va avea șansa să își apere titlul olimpic obținut în 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra. Proba la care va concura Alin este cea de 10 metri pușcă aer comprimat.  Este pentru prima dată când Federaţia Internaţională de Tir şi Comitetul Internaţional Olimpic acordă un loc suplimentar unui campion olimpic en-titre.

La fel ca în 2012 când, prin susținerea sportivului Alin Moldoveanu, am adus iașului o bine-meritată medialie olimpică de aur, sau în 2015 când Alin Moldoveanu a purtat drapelul României în deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, și acum simt o imensă bucurie și satisfacție pentru că iașul va avea un reprezentant de top la Olimpiada de la Rio. Aceasta cu atât mai mult cu cât începând din anul 2000, CS Omega Tehnoton a avut reprezentant la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice. În 2004, la Atena, pistolarul Iulian Raicea a ocupat locul 5, iar peste patru ani, la Beijing, Alin Moldoveanu s-a clasat pe locul 4.

Mi-aș dori ca acest exemplu de succes să fie o sursă de inspirație pentru tinerii care au potențial în acest sport, dar și pentru cei care pot susține și promova mai departe tirul sportiv românesc. Pentru noi însă, greul abia acum începe. Nivelul competiției la nivel internațional a crescut fantastic în ultimii 4 ani, iar pentru Alin va fi o provocare imensă să își apere titlul actual. Personal, mă voi dedica în urmatoarea perioadă pentru ca singurul sportiv legitimat la Iași care participă la Olimpiadă să aducă o nouă satisfacție comunității noastre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *