Ambasadorul Ungariei în vizită la Iași

14700822_356364874703912_8102695826083849419_oÎn această dimineaţă am avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în România, E.S. Zakonyi Botond. Discuţiile s-au axat pe dezvoltarea unor proiecte comune în domenii precum cultură, învăţământ universitar, infrastructură rutieră, sănătate, comerţ, industrie şi turism, accentul fiind pus pe oportunităţile de investiții şi potenţialul de dezvoltare ale judeţului Iaşi.

E.S. Zakonyi Botond s-a arătat interesat de promovarea viitoarelor proiecte de colaborare pe linie culturală. Acesta a apreciat, totodată proiectele de dezvoltare ale judeţului Iaşi, menţionând şi faptul că Ungaria este unul dintre partenerii tradiţionali ai României şi a ocupat permanent o poziţie de top în comerţul exterior românesc.

În cadrul întâlnirii, am subliniat importanţa acestor întâlniri care se pot concretiza în proiecte comune între cele două părţi. De asemenea, am arătat preocuparea asiduă a administraţiei judeţene pentru accesarea de fonduri europene în actualul program de finanţare, pentru a continua procesul de modernizare al judeţului.

Judeţul Iaşi poate constitui o zonă de interes pentru investitori din Ungaria, care vor să îşi dezvolte afacerile. Am convenit să facilităm întâlniri între mediul de afaceri ieşean şi mediul de afaceri ungar, prin intermediul Camerelor de Comerţ. Ne dorim să extindem colaborarea, până la nivel de regiuni şi localităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *