Inaugurarea fabricii de producere a plăcilor de gips-carton la Turceni

Îsiniat2n data de 7 octombrie a.c. am participat, în calitate de secretar de stat coordonator al domeniului producţie industrială și resurse minerale nonenergetice, la inaugurarea fabricii de producere a plăcilor de gips-carton deţinută de compania Siniat la Turceni, judeţul Gorj.

siniat1Am apreciat importanţa investiţiei de 50 de milioane de euro pentru economia locală, menţionând că este unul dintre cele mai importante proiecte din România care pune un accent deosebit pe economisirea resurselor naturale şi protecţia mediului. Fabrica de la Turceni este singura unitate productivă din România care foloseşte gipsul de înaltă puritate obţinut din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică, astfel, contribuind major la protejarea mediului înconjurător.

Totodată, intrarea în funcţiune a fabricii va crea circa 80 de locuri de muncă oferite cu prioritate locuitorilor din oraşul Turceni şi localităţile învecinate. În plus, producţia de plăci de gips-carton va impulsiona dezvoltarea firmelor ce oferă servicii adiacente (depozitare, transport, montaj), cu impact asupra bugetului local şi asupra pieţei locurilor de muncă în zonă.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, industria a crescut în primele şapte luni ale lui 2015 cu 2,6% comparativ cu perioada similară din 2014, iar construcţiile au avansat în aceeaşi periodă cu 11,3%. În Semestrul 1 2015, industria a însemnat 22% din PIB, contribuind cu 0,5% la creşterea economică de 3,7% Înregistrată de România, în vreme ce construcţiile au contribuit cu 4,1% la formarea PIB şi cu 0,2% la creşterea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *