Lighting Industry Forum 2015

SONY DSCConsiderat o soluție de bază în vederea imbunătățirii eficienței energetice, iluminatul modern reprezintă și o modalitate extrem de importantă de a crește eficiența operațională. În data de 5 martie a.c. am participat în calitate de vorbitor la conferința Romanian Lighting Industry Forum 2015.

In condițiile în care România și-a asumat alinierea la standardele europene în ceea ce privește eficiența energetică, implementarea proiectelor de iluminat modern devine o prioritate, mai ales în segmentul iluminatului public.

Evenimentul a adus laolaltă membri ai Guvernului Romaniei, ai autorităților locale ori ai autorităților de reglementare; asociații reprezentative, companii din sfera privată, atât producători de echipamente de iluminat, cât și dezvoltatori de proiecte integrate, beneficiari sau experți în managementul deșeurilor din iluminat.

În cadrul alocuțiunii mele, am subliniat că unul din cele mai mari pericole pentru mediul înconjurător îl constituie ignorarea problemelor legate de iluminatul public. Acesta, alături de iluminatul casnic, reprezintă 14% din consumul total de energie electrică din România. Implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică.

Înlocuirea sistemelor incandescente cu cele eficiente energetic implică însă costuri mari la momentul actual, însă aceste aspecte vor fi rezolvate prin soluții convenabile de înlocuire. Sumele economisite în factura de energie electrică vor putea fi investite în alte sectoare de interes.

În plus, trebuie să nu uităm că dintr-un total de 3.100 de localități existente pe teritoriul României, numai 50% beneficiază de iluminat public iar acest procent trebuie să crească în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *