Preluarea președinției Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

13708362_313710422302691_6048754550227930859_oIeri, 26 iulie a.c., a avut loc la Ploieşti, şedinţa Adunării Generale a Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost cel legat de desemnarea structurii de conducere pentru perioada următoare. În urma alegerilor, s-a stabilit în unanimitate ca funcţia de preşedinte să fie deţinută de către președintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reprezintă o platformă de interconectare a administraţiilor publice din România şi republica Moldova care se realizează pe toate domeniile, fie că vorbim despre infrastructură, agricultură, mediu, sănătate, educaţie, cultură sau turism.

În ceea ce priveşte cele 3 funcţii de vicepreşedinte, acestea au fost atribuite Consiliului Judeţean Prahova, doamnei Ludmila Sfîrloagă şi raioanelor Hânceşti şi Glodeni, din Republica Moldova, reprezentate prin preşedinţii Ghenadie Buza şi Ioan Leucă.

Administraţia locală din Republica Moldova are astfel acces la bune practici europene, soluţii de finanţare şi modernizare. În ceea ce priveşte România, judeţele Iaşi şi Prahova şi-au asumat rolul de principale motoare ale Euroregiunii. Împreună vom susţine proiectele demarate şi vom deschide noi teme de colaborare cu administraţiile de peste Prut.

FullSizeRender (5)Prin poziţia mea, de preşedinte ales al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, voi avea ocazia să sustin la Bucureşti şi la Bruxelles, proiecte care ţin de necesităţile şi oportunităţile noastre în context transfrontalier. Nu în ultimul rând, un capitol aparte în mandatul meu, îl reprezintă continuarea şi dezvoltarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Euroregiunea Nistru.

Mandatul preşedintelui Euroregiunii Siret-Prut-Nistru are o durată de 2 ani de zile.
Euroregiunea Siret-Prut-Nistru are în componenţă judeţele Iaşi, Vaslui şi Prahova, 25 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălţi şi UTA Găgăuzia. La nivelul Asociaţiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru există aceeaşi componenţă, mai puţin judeţul Vaslui, care s-a retras în noiembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *