Profituri semnificative la companiile Oltchim și Transgaz

Transgaz Sinca NouaSocietatea Naţională de Transport a Gazelor Naturale a anunţat un profit de 384 milioane lei pe primele 9 luni, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioada a anului precedent. De asemenea, societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea a revenit pe profit, înregistrând un rezultat net de 10 milioane lei din activitatea curentă în perioada ianuarie-septembrie a anului curent. 

Ambele societăţi au ca acţionar majoritar Ministerul Economiei, Comerţului şi Relațiilor cu Mediul de Afaceri şi se află în coordonarea mea, in calitate de secretar de stat, începând din luna februarie 2014.

Rezultatele financiare înregistrate de Transgaz şi Oltchim sunt doar două exemple care dovedesc eficienţa managerială atât la nivel de companie cât şi la nivelul statului român din ultimul an de zile. Dacă Transgaz este o companie stabilă unde ne străduim să păstrăm un trend ascendent, provocarea cea mare a fost la Oltchim. Atunci când nimeni nu mai spera, am readus compania pe profit şi am construit o bază solidă pentru continuarea procesului de revigorare a societăţii. Oltchim livrează acum produse de calitate la termenii şi condiţiile impuse de partenerii săi, fapt ce a dus la recâştigarea încrederii clienţilor.

Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Transport a Gazelor Naturale, Transgaz Mediaş, au anunţat un rezultat uşor îmbunătăţit în primele nouă luni ale anului 2015 faţă de perioada similară a anului trecut, însă semnificativ peste cel prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli. Atât veniturile cât şi profitul net au urcat cu 3% în intervalul de raportare potrivit comunicatului companiei. Astfel, la nouă luni, transportatorul de gaze a obţinut venituri de 1,25 miliarde lei, faţă de 1,22 miliarde lei. Rezultatul net este de 384,32 milioane lei, cu 3% mai mare decât cel de 374,03 milioane lei obţinut în primele nouă luni ale anului precedent. Rezultatele au fost anunţate în cadrul evenimentului de inaugurare a unei investiţii de peste 100 de milioane la Şinca Nouă, în prezenţa Ambasadorului SUA, Hans Klemm, a ministrului energiei, Andrei Gerea.

O altă surpriză este revenirea pe profit a societăţii Oltchim Râmnicu Vâlcea. Societatea a realizat un profit net de 10 milioane lei din activitatea curentă în perioada ianuarie-septembrie 2015. Cifra de afaceri a companiei a fost de 571 milioane de lei în primele nouă luni, urcând cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conducerea companiei arată că Oltchim şi-a recâştigat piaţa şi a mărit ponderea exportului la 75% din vânzări, de la 69% anul trecut. Combinatul chimic are o balanţă externă pozitivă de 78 milioane de euro, cu exporturi de 96 milioane de euro şi importuri de numai 18 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *