Reuniunile la nivel înalt pe teme economice sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite

Comunicat de presa FOTOÎn perioada 2-4 septembrie a.c., am participat la lucrările Conferinţei la nivel înalt Valorificarea potențialului economic pentru Dezvoltare Durabilă şi la Comitetul pentru Inovaţie, Competitivitate şi Parteneriat Public Privat, organizate de Comisia Economică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Europa. Reuniunile au avut loc la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din Geneva.

Conferinţa la nivel înalt Valorificarea potențialului economic pentru Dezvoltare Durabilă a avut loc în data de 2 septembrie a.c., iar tematica principală a vizat atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă a Naţiunilor Unite prin îmbunătăţirea accesibilităţii serviciilor de bază precum energie sustenabilă, sănătate, educaţie, internet, apă potabilă în randul populaţiei.

De asemenea în cadrul reuniunii s-a subliniat importanţa comerţului, în special cel agricol, în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare sustenabilă, prin implementarea unui sistem de tranzacţionare eficient, transparent şi fără bariere.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de inovarea în domeniul politicilor publice şi promovarea parteneriatelor public-private ca mijloace de promovare a creşterii economice sustenabile.

Reuniunea Comitetului pentru Inovaţie, Competitivitate şi Parteneriat Public Privat s-a desfăşurat în perioada 3-4 septembrie. Pornind de la aspectele discutate în cadrul conferinţei din 2 septembrie, principalele teme abordate au fost legate de rolul esenţial al inovării, competitivităţii şi parteneriatelor public-private în atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă a Naţiunilor Unite.

În acest sens, s-a discutat despre necesitatea standardizării în parteneriatele public-private, despre importanţa luptei anti-corupţie în cadrul parteneriatelor public-private şi s-au atins atins aspecte specifice legate de parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii. Reuniunea s-a încheiat prin adoptarea unui raport privind potenţialele domenii de cooperare şi de interes comun.

Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele sale membre. Este una dintre cele cinci comisii regionale, sub conducerea administrativă a Organizației Națiunilor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *