Vizită la drumurile grav afectate de ploi din sudul judeţului Iași

13729085_310409705966096_6914871798657283970_nÎn cursul zilei de ieri, 19 iulie a.c., am vizitat împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victorel Lupu, drumurile din sudul judeţului care au fost serios afectate de ploile si furtunile din lunile mai si iunie.

Am parcurs drumurile de pe traseul Iaşi – Scânteia – Drăguşeni – Ipatele – Tungujei – Ţibana – Ţibăneşti – Mădârjac – Popeşti, precum şi drumul Budeşti – Hadâmbu.

Ploile din lunile mai şi iunie au afectat 5 podeţe şi 22 tronsoane de drumuri judeţene, în lungime totală de 27 km. Pentru refacerea infrastructurii a fost apreciat un necesar de aproximativ un milion de lei. În vederea refacerii drumurilor afectate încercăm să obţinem toţi banii de la Guvern, însă, dacă acest lucru nu va fi posibil vom încerca să alocăm nişte bani din fondul de rezervă al instituţiei.

Totodată, am văzut şi starea câtorva tronsoane care fac parte din subaxele incluse în masterplanul drumurilor judeţene. Sunt lucrări care trebuie executate cât mai curând.

Pe lista de priorităţi a Consiliului Judetean pot intra tronsonul Şcheia – Căueşti, în lungime de 2 km, două tronsoane de aproximativ 100 metri din Drăguşeni, un kilometru în Ipatele, 1,76 km de drum în Tungujei, două podeţe la Războieni şi Ţibana, ca şi tronsonul Budeşti – Hadâmbu, în lungime de 2 km. Acest sector, care face parte din Masterplanul de drumuri judetene, urmează să fie propus spre finanţare de urgenţă, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Judetean.

Mănăstirea Hadâmbu este unul dintre punctele turistice de atracţie din judeţul nostru. Şi ieşenii, dar şi cei care ne vizitează judeţul trebuie să găsească un drum circulabil. Această porţiune de drum este foarte deteriorată şi necesită lucrări de modernizare.

Sunt foarte nemulţumit de starea şanţurilor şi acostamentelor, şi am atras atenţia primarilor să se implice mult mai mult. Aceste porţiuni din drumuri trebuie întreţinute de către locuitori, sub coordonarea autorităţilor locale. S-a discutat pe parcursul vizitei şi despre indicatoarele rutiere şi bornele kilometrice, care trebuie remediate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *