Viziunea mea pentru dezvoltarea județului Iași în următorii ani

55005037Prin prisma responsabilității pe care o implică față de toți cetățenii județului, funcția din cadrul Consiliului Județean Iași reprezintă pentru mine o provocare pentru care mă voi dedica în totalitate în următorii ani. Vreau să le aduc aminte ieșenilor, și nu sunt puțini cei care mă cunosc, că sunt un om al cărui destin profesional și familial este legat fundamental de județul Iași.

Toată lumea vorbește despre faptul că ar trebui schimbate multe lucruri în România. Eu am hotărât să mă implic activ în administrația publică și îmi doresc să pun la dispoziție toată experiența mea județului în care m-am născut, am copilărit și în care m-am dezvoltat profesional.

Din acest moment îmi doresc să înțelegem toți că la Consiliul Județean suntem o echipă pentru dezvoltarea județului, pentru ieșeni și pentru proiectele pe care le vom demara împreună. Ne așteaptă ani de muncă, ani în care singurele criterii folosite în evaluarea activității noastre vor fi cele de etică, profesionalism, eficiență și creativitate. Pentru binele acestui consiliu și spre folosul județului, mi-aș dori să colaborăm indiferent de culoarea politică pe care o reprezentăm. Iașul are nevoie de echilibru și continuitate.

Misiunea noastră nu are culoare politică, de aceea vreau să vă spun că voi da dovadă de echidistanţă în desfăşurarea activităţii de administraţie publică. Starea de normalitate este cea care trebuie să guverneze județul.

Mi-am propus sa sprijin atragerea de fonduri din toate sursele posibile în județ și vreau să schimb percepția față de Iași. Iașul trebuie să devină un adevărat pol regional de dezvoltare. Invit partenerii din mediul privat să privească spre CJ cu încredere. Trebuie să depășim deficitul de imagine care grevează la această oră dorința lor de a participa la unele licitații organizate de CJ.

Ca om provenit din mediul de afaceri, ca specialist care a avut ocazia de a vedea la fața locului cum sunt organizate zeci de administrații locale din toată lumea, vă spun că, deși poate nu e racordat la unele standarde vestice, județul Iași nu e nici pe departe gaura neagră pe care o descriu unii.

Voi susține la București și nu numai toate marile proiecte și vreau să am o colaborare deschisă și constructivă cu parlamentarii de Iași. Pentru o mai buna reprezentare a județului, atât din punct de vedere tehnico-administrativ cât și din cel al promovării turistice și a intereslor economice ale județului consider că este imperios necesar să avem reprezentare directă la București și la Bruxelles. 

Imi doresc să comunicăm cât mai mult cu oamenii, să venim în întâmpinarea nevoilor lor. Să demonstrăm că sloganul „aproape de oameni” este o realitate. Toți cei care locuiesc în județul Iași trebuie să știe că urmează o perioadă în care ne vom concentra pe acțiunile concrete care trebuie să crească nivelul de prosperitate și de civilizație în județ.

Vreau să am o relație deschisă cu toate primăriile din județ. Este nevoie de o colaborare permanentă între Consiliul Județean și șefii administrațiilor locale. Doar consultările și comunicarea dintre aceste instituții pot să conducă la o creștere a eficienței administrative.

Am sprijinit întotdeauna toate demersurile pentru realizarea autostrăzii Iași-Targu Mureș și le voi sprijini în continuare. Știu cât este de necesară construirea autostrăzii Iași-Targu Mureș pentru a atrage investitori și a ieși din izolarea economică.

Consider că modernizarea drumurilor județene trebuie să reprezinte o prioritate pentru Consiliul Județean Iași în următoarea perioadă. A fost finalizat masterplanul de modernizare a infrastructurii de drumuri județene. Cu fonduri europene si proprii, împreună cu un împrumut de la BERD pe care sper să-l finalizăm cât mai curând, vom avea fonduri pentru a realiza o mare parte din ceea ce ne-am propus în acest document. Vorbim de investiții de aproximativ 40 milioane de euro.

Împreună cu ApaVital îmi propun să finalizăm rețeaua de apă și canal în toate comunele din județul Iasi, cu o populație de peste 2000 locuitori, până în anul 2020.

Parcul industrial Iași (Industrial Park), având partener comuna Lețcani este o altă investiție majoră pe care vreau să o realizăm. Valoarea estimată a proiectului se ridică la aproximatv 32 de milioane de euro. Va avea ca impact crearea de noi locuri de muncă, va crea atractivitatea pentru stabilizarea forței de muncă, în special în rândul tinerilor.  Activitatea economică zonală va beneficia de un impuls, investiția deschizând posibilități și pentru alte domenii economice conexe activității desfășurate în incinta structurii de afaceri.

De asemenea, trebuie să punem cât mai repede în funcțiune parcul agro-industrial TransAgropolis de la Lețcani.

Un alt proiect important ar fi realizarea Centrului Intermodal Regional de Transport Marfă în zona Iaşi. Proiectul constă în executarea lucrărilor de infrastructură feroviară, rutieră şi parcare asigurându-se astfel interconectarea la calea ferată şi reţeaua de drumuri, precum şi conectarea la utilităţi. Ar asigura de asemenea conectivitatea la viitoarea autostradă Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni.

Am discutat cu toți colegii din Consiliul Județean și i-am asigurat de faptul că sunt colaboratorii mei, rugându-i să își dea tot concursul și toată priceperea pentru păstrarea și îmbunătățirea stării de normalitate și transparență în instituție. Trebuie să contribuim cu toții la dezvoltarea județului și la bunăstarea oamenilor. În toate funcțiile pe care le-am deținut până acum, fie în mediul privat, fie în mediul public, performanța și responsabilitatea au fost principalii indicatori după care m-am ghidat.

Voi face tot ce îmi stă în putință să fiu un președinte activ și să nu dezamăgesc ieșenii. Calitatea președintelui se vede la sfârșitul mandatului. Ceea ce îi deosebește pe oameni la un moment dat, sunt faptele și nu vorbele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *