Ziua Drapelului Național al României

ziuadrapelului3În calitate de Președinte al Consiliului Județean Iași, am participat azi, 26 iunie, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Drapelului Național al României. Drapelul naţional, care i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie, este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie.

Legea 96/1998 marchează ziua de 26 iunie drept Zi a Drapelului Național. Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Drapelul național și Imnul reprezintă cele mai importante simboluri ale dăinuirii și rezistenței noastre ca popor. Dacă imnul creează acea stare de respect față de trecut și de solidaritate cu toți înaintașii noștri, drapelul național impune mândria de a fi român. Mândria de a înțelege că egalitatea și verticalitatea sunt principiile de bază pe care societatea românească a fost constituită încă de pe vremea domnitorului Al. I. Cuza.

Avem datoria să transmitem copiilor noștri acest sentiment al mândriei de a fi român. Respectul și prețuirea pentru valorile autentic românești trebuie să reprezinte o constantă a vremurilor pe care le trăim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *